Přeskočit na obsah
KSN > Aktuality > ČOV hledá talentované novináře do Akademie mladých tvůrců

ČOV hledá talentované novináře do Akademie mladých tvůrců

Český olympijský výbor v rámci Olympiády dětí a mládeže otevírá Akademii mladých tvůrců, do které hledá mladé žurnalisty. Akademie je dlouhodobý program, jímž za deset let prošla řada dnes úspěšných novinářů i spolupracovníků ČOV. Nejlepší absolventi tradičně dostávají příležitost podílet se i na dalších projektech.

Hlásit se mohou nejen tvůrci obsahu na sítě a fotografové, ale především i píšící novináři a vůbec poprvé je v nabídce také role komentátorů. Stačí poslat životopis s fotkou, krátký motivační dopis a ukázku tvorby na email linkova@olympic.cz, a to do 30. listopadu 2024.

Vybraní zájemci stráví týden od 25. do 31. ledna 2025 na Olympiádě dětí a mládeže v Moravskoslezském kraji, zázemím pro média tým se stane Frýdek-Místek. Mladí tvůrci mají zajištěné ubytování, stravu a dopravu po celou dobu akce.

Práce bude probíhat pod vedením zkušených mentorů, mezi které tentokrát patří předseda Klubu sportovních novinářů Michal Dusík a Barbora Reichová, fotografka a držitelka ceny Czech Press Photo. Veškeré výstupy budou zveřejněny na webu a sítích Českého olympijského týmu i v dalších velkých médiích.

Další podrobnosti ZDE